Je bekijkt nu Nacompetitie: Dennis naar de hoofdklasse, dames naar de eerste klasse

Nacompetitie: Dennis naar de hoofdklasse, dames naar de eerste klasse

Op zondag 12 mei werd de nacompetitie gespeeld. Van Cannonballs hadden Dennis, Iris, Marjoke en ik zelf, Marrit, ons geplaatst voor deze dag door onze plaatsen in de eindranking van de competitie. Alwin en Gideon waren deze dag allebei aanwezig als scheidsrechters.

Dennis en Marrit
Dennis speelde dankzij zijn eerste plek in de tweede klasse om te mogen promoveren naar de hoofdklasse. Hij speelde in een poule met Max uit de eerste klasse en Marrit uit de hoofdklasse. Marrit speelde hiermee om haar plek in de hoofdklasse te houden.
Dennis speelde eerst tegen Max en won deze wedstrijd mooi met 11-9 en 11-5. De volgende wedstrijd was tussen Dennis en Marrit. De eerste set ging aardig gelijk op, na een time-out kwam Marrit mooi bij en zo ging het lekker door. Dennis won de eerste set met 11-8. De tweede set kwam ik niet meer goed door de verdediging van Dennis en won hij met 11-2. Nu was al wel duidelijk dat Dennis deze poule gewonnen had en naar de hoofdklasse mag.
Marrit moest nog wel haar wedstrijd tegen Max spelen. De eerste set won Max ruim met 12-4. Maar ja, ik zou niet een strijder zijn en er alsnog wat uit proberen te halen voor mezelf. Dus de tweede set kwam ik snel voor. Max nam een time-out en later hoorde ik dat hij toen heeft gevraagd wat ik aan het doen was. Zijn coach Twan heeft gezegd: ‘Scoren’. Tsja. De tweede set gingen we verder aardig gelijk op en won ik met 12-10. Toen moest er natuurlijk nog een derde set gespeeld worden. Ook deze ging aardig gelijk op, maar dit keer werd het 10-13 en won Max.
Voor deze poule betekent dit dat Dennis naar de hoofdklasse mag komend seizoen, Marrit naar de eerste klasse gaat en Max in de eerste klasse blijft.

Marjoke en Iris
In de andere poule met spelers van Cannonballs moesten Iris en Marjoke spelen tegen Arash en Marthe. Iris was ziek en heeft zich afgemeld. Iris en Arash speelden in deze poule vanuit de eerste klasse om te kunnen promoveren naar de hoofdklasse Marthe en Marjoke speelden vanuit de hoofdklasse om in de hoofdklasse te mogen blijven. Iris verloor met haar afmelding alle wedstrijden en de andere 3 spelers wonnen dus alvast 1 wedstrijd.
Marjoke had nog wat moeite om in haar wedstrijd tegen Arash te komen, aangezien ze haar eerste wedstrijd tegen Iris niet hoefde te spelen en wat langer heeft stilgezeten. Deze wedstrijd won Arash met 11-7 en 11-3. Eerder die ochtend had Arash ook al gewonnen van Marthe in een driesetter.
Het ging er nu om spannen, Marthe of Marjoke… Een van de twee dames zou in de hoofdklasse blijven, de andere naar de eerste klasse gaan. Ik heb zelf nog bij de eerste set gekeken toen ik net uit mijn wedstrijd tegen Max kwam. De hele set door ging het erg gelijk op, dan weer een fout aan de ene kant en dan weer aan de andere, dan weer een doelpunt hier en dan weer een doelpunt daar. Bij 12-13, waar Marjoke achter stond, vroeg ze een time-out aan. Helaas scoorde Marthe na deze time-out alsnog en werd het 12-15. Bij de setwissel ben ik zelf deze warme ruimte uitgegaan, het werd mij ook te spannend met zo’n eerste set. De wedstrijd was nog lang bezig. Af en toe zagen we de deur boven opengaan tijdens een time-out of een setwissel. Na een wedstrijd van zo’n 3 kwartier kwam Marjoke eindelijk naar beneden, moe gestreden. De tweede set had ze gewonnen met 12-4. De derde set verloor ze met 6-11.
Van deze poule spelen volgend jaar Arash en Marthe in de hoofdklasse en Marjoke en Iris in de eerste klasse.

Dan is nu het competitieseizoen 2023-2024 afgesloten met een strijd, toch nog best mooie resultaten en kunnen we ons gaan klaarmaken voor het NK showdown op 15 juni.