• Berichtcategorie:Wij waren erbij
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:3 november 2023

Op 28 oktober was er een goalball- en showdowntoernooi in Antwerpen ter ere van het 60-jarig bestaan van de vereniging aldaar. Er waren diverse verenigingen uit Frankrijk, België en Nederland uitgenodigd. Zo ook de Cannonballs uit Assen.

Je kon kiezen of je alleen op zaterdag voor het toernooi wilde komen of een nacht voor of na het toernooi ofwel beide nachten wilde blijven in een hotel. Wij van de Cannonballs besloten alleen de nacht voor het toernooi te blijven en na het feestdiner na het toernooi te vertrekken.

Vanuit Cannonballs speelden Gijs, Iris, Yvonne en Marrit op het toernooi. Ook Gideon was mee als scheidsrechter en chauffeur. Want met het OV zouden we niet meer thuis zijn gekomen op zaterdagavond. We huurden een auto, vertrokken op vrijdagmiddag rond half 2 uit Assen en kwamen na twee tussenstops tegen 18.00 uur aan. Op vrijdagavond was er soep, broodjes en een lekker toetje. Daarna hebben we nog gezellig in de bar gezeten met onze vrienden van ZTTV Zeist.

Op zaterdagochtend ging er een grote touringcar van het hotel naar de locatie waar het toernooi gehouden werd. Wij besloten meteen met onze huurauto van het hotel naar de speellocatie te rijden, zodat we daar ’s avonds konden vertrekken en de spullen die we daar niet nodig hadden in de auto konden laten.

Het toernooi werd voor zowel showdown als goalball geopend in de grote sporthal waar daarna de goalballwedstrijden werden gespeeld. Er werd steeds eerst iets in het Nederlands (Vlaams) verteld en daarna in het Frans. Na deze opening moesten de showdownspelers naar buiten, om het gebouw heen lopen en daarna het schoolgebouw in waar de showdowntafels in lokalen stonden. In de kleine vierkante hal stond iedereen in een rij omdat er nog batjes gecontroleerd moesten worden. Dat deden ze met een mal, waar zowel de batjes van Marrit als een van Gijs zijn batjes niet in pasten en afgekeurd werden. Gelukkig kon Marrit een batje lenen van Evelyn uit Zeist.

In de eerste fase van het toernooi waren de 42 deelnemers verdeeld over 6 poules van elk 7 spelers. Gijs en Marrit zaten in deze fase in dezelfde poule. Yvonne zat in een poule met Mai-Li, die in Nederland competitie speelt via Cannonballs. En Iris zat bij Kris in de poule, die eveneens in Nederland competitie speelt vanuit Cannonballs. Marrit en Gijs zaten met nog twee spelers uit de Nederlandse hoofdklasse in een poule en hadden het nog zwaar. In deze fase werden wedstrijden van 1 set gespeeld.

In het clubonderonsje Gijs-Marrit werd het 9-2 en duurde het nog lang voordat de 11-2 viel. Na in deze fase elk 6 wedstrijden te hebben gespeeld stond Gijs 3de in de poule en Marrit 6de. Iris stond in haar poule 2de en Yvonne eindigde in haar poule op een 3de plek.

In fase 2 gingen alle nummers 1 van de eerdere poules bij elkaar, alle nummers 2 bij elkaar, et cetera. Gijs en Yvonne kwamen hier dus bij elkaar in de poule. In deze fase moest je tegen 2 andere spelers uit je poule een wedstrijd spelen, de spelers uit poules A, B en C van de eerste fase kwamen bij elkaar en zo ook de spelers uit de poules D, E en F. Ook in deze fase werden wedstrijden van 1 set gespeeld. Ook wist je al dat je speelde om plaatsen, zo speelden de nummers 1 uit de eerste ronde nog voor plek 1 t/m 6 en konden nog bekers winnen. Zo zat Iris in de poule voor plek 7 t/m 12 en zaten Gijs en Yvonne in de poule voor plekken 13 t/m 18. Marrit zat met haar 6de plek uit de eerste ronde in een poule voor plek 31 t/m 36.

Met in de tweede fase 1 wedstrijd winst en 1 wedstrijd verlies moest Marrit nog een wedstrijd spelen om de 33e en 34e plaats. Deze laatste fase van het toernooi werden er driesetters gespeeld en moest je dus 2 sets winnen. Marrit won deze wedstrijd en werd 33e van het toernooi. Gijs en Yvonne verloren allebei hun wedstrijden in de tweede fase en speelden om de 17e en 18e plaats. Gijs won deze wedstrijd en werd 17de en Yvonne daarmee 18de. Iris werd 11de op het toernooi.

Van onze Belgische clubgenoten is Jelle nog in de hoogste poule gekomen. Hij speelde daar nog om de 3de en 4de plek, maar verloor hier uiteindelijk van Stefan Heuker. Om de eerste en tweede plek werd gespeeld door Jeroen uit Nederland en Franck uit Frankrijk. Deze wedstrijd is gewonnen door Franck. Geen Belgen op het podium dus op dit toernooi.

Na ook de prijsuitreiking van het goalballtoernooi konden we naar het volgende gebouw naast de sporthal waar een barbecue werd gehouden. We zaten met alle showdowners uit Nederland aan een lange tafel. Naast ons en Zeist waren dat onder andere GSV de Sleutels uit Leiden en BonBini uit Wehl.

De barbecue bestond voornamelijk uit een lang buffet met groentes, salades, pastasalades, aardappelsalade en uiteindelijk een tafel met 3 soorten vlees en garnalenspiezen. Na deze heerlijke maaltijd zijn we met onze Cannonballs om 21.00 uur vertrokken. Op de terugweg zijn we nog een keer gestopt om de benen te strekken en plekken te wisselen op de achterbank. Na eerst de mensen uit Haren thuis te hebben gebracht en de huurauto weer vol te tanken zijn Gideon en Marrit teruggereden naar Assen, waar zij rond half 2 thuis waren.

Al met al hebben we een mooi buitenlands uitje gehad.