Je bekijkt nu Derde competitiedag: Mai-Li en Iris onstuitbaar
Vijf Cannonballs wachten aan de bar op hun volgende wedstrijd.

Derde competitiedag: Mai-Li en Iris onstuitbaar

Gister, zondag 14 januari, trokken de Cannonballs weer naar Amsterdam voor de volgende ronde van de Nederlandse showdowncompetitie. Het was de derde competitiedag, maar Voor zowel de eerste klasse als de hoofdklasse was het de tweede speelronde. Voor Cannonballs kwamen de volgende spelers in actie, in de hoofdklasse Marrit, Marjoke, Jelle, Gijs en Nicky. En in de eerste klasse: Iris, Mai-Li, Yvonne en Kris. Ook waren onze twee scheidsrechters, Alwin en Gideon, van de partij en was Mike mee als supporter.

Eerste klasse

Yvonne

Voor Yvonne begon de dag goed. Ze mocht in haar eerste wedstrijd spelen tegen Jim Moertabat en ze won met: 12-8, 5-12 en 12—7. Vervolgens trof Yvonne Max den Enting. Ze probeerde het nog bij te benen, maar Max was wat te sterk voor haar en ze verloor met 4-12 en 6-11. In haar derde wedstrijd speelde Yvonne tegen onze eigen Kris en het leek een spannende pot te worden. Yvonne kon Kris in de eerste set goed bijbenen, maar verloor uiteindelijk met 8-11. In de tweede set was Yvonne het een beetje kwijt en die ging dan ook met 4-11 naar Kris. Tot slot mocht Yvonne nog tegen Patrick Schuurmans, maar deze had afgezegd en Yvonne won dus bij verstek met 11-0, 11-0. Yvonne staat nu op plaats 15 in de tussenstand.

Mai-Li

Mai-Li had gelijk een pittige tegenstander in haar eerste wedstrijd: Mark Noorlander. Mark had tot dan toe nog maar één wedstrijd verloren, en wel van onze eigen Iris. Maar in een lastige wedstrijd, die een driesetter werd, sleepte Mail-Li toch de punten uit het vuur. Ze kwam steeds beter in de wedstrijd en won met: 8-11, 11-7 en 11-1. In Haar tweede pot had Mai-Li weinig moeite met Inge Dix, en ze won met: 12-1 en 12-3. Nu was Mai-Li lekker opgewarmd, en dat moest ook want ze moest spelen tegen Frank Wolkers, de nummer twee in de tussenstand die ook nog eens net als zij ongeslagen was. Maar dat maakte op de fiere Vlaamse totaal geen indruk en ze zette Frank aan de kant alsof het niets was. De uitslag: 11-0 en 11-5. Tot slot trof Mai-Li nog Sander van Meerendonk, maar deze was ook totaal geen probleem voor haar en ze won wederom overtuigend met 12-3, 12-4. Mai-Li is na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen en staat daarmee op de eerste plaats in de eerste klasse.

Iris

Op papier had Iris een makkelijke dag: Ze moest het opnemen tegen vier spelers die in de tussenstand allemaal in de onderste helft stonden. Maar een makkelijke dag op papier is allemaal leuk en aardig, je moet nog wel even winnen. Maar dat is ook precies wat Iris deed in haar eerste wedstrijd tegen Evelyn van den Berg, en wel met 12-2 en 12-5. Hierna mocht Iris het opnemen tegen Karin Pellis, maar Karin moest al snel haar meerdere erkennen in onze Iris: 12-7 en 11-6 voor de Friezin. In haar derde wedstrijd stoomde Iris vrolijk door en won gemakkelijk van Darmi Martosoewondo: 11-0 en 11-6. In haar laatste wedstrijd begonnen de gevolgen van een korte nacht Iris parten te spelen. Ze had het dan ook vrij lastig tegen Jim Moertabat, maar ze won wel met: 11-5 en 11-9. Uiteindelijk heeft Iris gedaan wat ze moest doen en ze klimt vier plekken naar de derde plaats in de tussenstand.

Kris

Onze Kris mocht het in zijn eerste partij gelijk opnemen tegen de nummer 2 in de tussentijdse ranking, Frank Wolkers. Met deze

Amsterdammer had Kris het zwaar en hij verloor met 9-11 en 9-11. In zijn tweede partij trof Kris Sander van Meerendonk. Hij had het lastig en verloor uiteindelijk met 7-11 en 8-11. De derde partij voor Kris was tegen onze Yvonne, dat las je hierboven al. In zijn laatste pot speelde Kris nog tegen Helma van der Boom. Tegen deze voormalig Nederlands en Europees kampioen had Kris weinig in te brengen en hij verloor met 5-11 en 2-12. In de tussenstand staat Kris nu op de elfde plaats.

Hoofdklasse

Marrit

In de hoofdklasse waren er twee afmeldingen: Richard Gooijers en Karin Eikelenboom. Marrit trof in haar eerste wedstrijd Karin en mocht dus wat langer van de gastvrijheid van het barpersoneel genieten. Ze won natuurlijk wel bij verstek met 11-0 en 11-0. Daarna mocht Marrit het opnemen tegen Achmad Martosoewondo, een zeer ervaren speler. Marrit toonde haar gebruikelijke vechtlust en ging tot het gaatje om te winnen. En die houding betaalde zich uit, ze won met: 11-5, 8-12 en 11-6. Na de wedstrijd tegen Achmad mocht Marrit proberen om revanche te nemen op onze eigen Marjoke. Op het Nederlands kampioenschap troffen de dames elkaar namelijk ook al, en toen won Marjoke met veel machtsvertoon. Helaas voor Marrit werd deze wedstrijd vrij eenzijdig en Marjoke won relatief makkelijk met 11-3 en 12-7. Tot slot had Marrit nog een sterke tegenstander op het programma, de nummer 4 van het NK bij de heren: Stefan van Loenen. Marrit heeft er hard aan getrokken, maar ze kon toch niet voorkomen dat Stefan er met de winst vandoor ging. De uitslag: 5-12 en 7-12. In de tussenstand staat Marrit nu op plaats 14.

Marjoke

Marjoke trof in haar eerste partij Twan Kruis. Ze was helaas niet opgewassen tegen het geweld van de regerend Nederlands kampioen en verloor met 3-11 en 0-11. Marjoke’s tweede wedstrijd was tegen Marrit, de uitslag daarvan las je hierboven al. In haar derde wedstrijd mocht Marjoke spelen tegen Richard Gooijers, maar deze had zich afgemeld. Marjoke won bij verstek dus met 11-0, 11-0. Tot slot wachtte Marjoke ook nog de regerend Nederlands kampioen bij de dames: Marthe de Kruif. Het leek even dat Marjoke kon stunten want ze won de eerste set met 11-9. Maar Nederlands kampioen ben je natuurlijk niet zomaar en Marthe herpakte zich in de tweede set, die won ze met 11-5. In de derde set werd het nog superspannend want beide dames kwamen op matchpoint: 11-11. Helaas voor Marjoke wist Marthe het af te maken en eindigde de set in 11-13 voor Marthe. In de tussenstand staat Marjoke nu op plaats 11.

Jelle

Ook Jelle is een van onze Vlamingen. Hij kende een uitstekende dag en toonde zijn topvorm door overtuigend te winnen van Arjan Tool, een speler die hij tot dan toe nog nooit had verslagen. Jelle won met 12-5 en 12-7. Hierna mocht Jelle het tegen een landgenoot opnemen (die overigens niet voor Cannonballs speelt): het aanstormend jonge talent Nathan van Driessche. Jelle speelde in deze wedstrijd naar eigen zeggen nogal wisselend, en hij verloor uiteindelijk met 9-12, 11-4 en 4-11. Hierna had Jelle nog een Vlaams onderonsje, en wel tegen Nicky. Ook in deze wedstrijd toonde Jelle zich in vorm en hij won met: 12-2 en 11-7. Op dit moment staat Jelle tweede in de tussentijdse ranking.

Nicky

Nicky is een van de Belgische spelers die voor Cannonballs competitie speelt. In zijn eerste wedstrijd  mocht hij het opnemen tegen Marko Molenaar, en dat beviel niet zo goed. Hij verloor met 4-12 en 0-11. In zijn tweede wedstrijd hoefde Nicky niet veel te doen, want zijn tegenstander werd gediskwalificeerd omdat deze geen deugdelijk materiaal bij zich had. De scheidsrechter gaf de speler in kwestie nog vijf minuten de tijd om vervangend materiaal te regelen, maar dat lukte niet. Diskwalificatie betekent winst bij verstek en Nicky won dus met 11-0 en 11-0. Nicky speelde zijn derde wedstrijd tegen Jelle, hoe dat afliep las je hierboven. Tot slot mocht Nicky nog aantreden tegen Stefan Heuker. Ook deze tegenstander bleek een maatje te groot en Nicky verloor helaas met 4-11, 4-11. Hiermee staat Nicky op plaats 13.

Gijs

Voor mij begon de dag wat rommelig want ik was ’s ochtends in alle vroegte vergeten om mijn bril en handschoen in mijn rugtas te stoppen. Daar kwam ik natuurlijk pas in Amsterdam achter. Lekker handig. We zullen het maar aan het vroege tijdstip en een laag cafeïnegehalte in mijn bloed wijten … Gelukkig kon ik van showdownvereniging ASSV (Amsterdam) een handschoen lenen en was mijn eerste tegenstander zo vriendelijk mij een van zijn brillen te lenen. Die tegenstander was overigens niemand minder dan de huidige Nederlands kampioen showdown, Twan Kruis. En ondanks dat het geleende materiaal wat onwennig speelde, kon ik aardig meekomen. Ik verloor uiteindelijk met 7-11 en 7-11. In mijn tweede pot trof ik een voormalig clubgenoot: Marko Molenaar. Het begin van de eerste set was nog wat onwennig, en ik stond al snel tegen een 0-7 achterstand aan te kijken. Maar na mijn eerste doelpunt van de set te hebben gescoord, begon het wat beter te lopen en ik wist zelfs voor te komen op 10-8. Toen scoorde Marko met een venijnige bal de gelijkmaker: 10-10 en was het setpoint voor ons beide. Ik hield het hoofd koel en na een korte rally scoorde ik de beslissende treffer voor 12-10. In de tweede set sloeg Marko vaak een zigzagbal, waarop ik even geen antwoord had. Marko won set twee met: 7-11 en er moest dus een derde set aan te pas komen. In die derde set bleef ik rustig en berekenend spelen en was ik meer beducht voor Marko’s zigzagger. Ik won de set, en de wedstrijd, uiteindelijk met 11-8. De volgende tegenstander was Kevin Fidecius, een tegenstander tegen wie ik graag speel. Ook in deze wedstrijd speelde ik kalm en berekenend en ik won met 11-8 en 12-5. In mijn laatste wedstrijd mocht ik aantreden tegen Jelle. De vorige keer hadden Jelle en ik afgesproken om voor onze wedstrijd een biertje te drinken, maar dat hebben we niet gedaan omdat ik dit jaar aan dry Januari doe. Misschien had ik het wel moeten doen, want ik verloor van Jelle met 5-11 en 2-11. Al met al was het geen slechte dag voor mij en in de tussenstand sta ik nu op plaats 10.